Cosmogonia biblică – Florin – E.8

2 comments

    • adyt on 13/03/2021 at 4:47 pm

    Referitor la observațiile geologice: toată lumea merge la munte în excursii….totuși nu toți munții au aceleași caracteristici.
    Anul trecut am fost în munții Pirinei, lanțul muntos care desparte Franța de Spania.
    Ce m-a surprins, spre deosebire de alte zone de munte, e că în Pirinei, oriunde te-ai duce, vezi numai straturi sedimentare.
    Aici nu se pot încărca fotografii ca să se vadă cum sunt. Deci în zona unde sunt Pirineii, cu 100 de milioane de ani în urmă, era Marea, Spania era o insulă. Cu trecerea timpului, teritoriul Spaniei a urcat spre Franța și așa s-au format Pirineii, au scos la suprafață straturile sedimentare, ai impresia că sunt ziduri construite special, straturile au mărimi și tonuri diferite de gris, negru, maron…dar ce e interesant, e că straturile au grosimi diferite, dar fiecare strat, are exact aceeași grosime peste tot!
    E fascinant de observat la fața locului, stai și te gândești: dacă toate mișcările terestre au avut loc într-un timp atât de scurt precum un potop universal, ar fi trebuit să se observe o vălmășeală totală. Apoi urmele glaciarilor care au erodat acele straturi sedimentare și au scos și mai mult în evidență mișcările geologice și tot ce s-a întâmplat pe o perioadă foarte lungă de timp.

  1. Creationismul stiintific, de care tin aceste idei cu privire la “geologia potopului” si “catastrofism mondial”, a fost de mult discreditat. In primul rand Biblia nu descrie o astfel de catastrofa, ci ea este doar imaginatia unor apologisti needucati. Biblia, lasand la o parte faptul ca povestirea este un argument tocmai impotriva ideii de potop universal, spune de ploaie, care fie a venit “de sus”, fie a venit “de jos”. Imaginea unui glob pamantesc zdruncinat de convulsii, miscari tectonice, formari de munti, etc. este doar o inchipuire fara nici o acoperire in geologie.

Leave a Reply